Меню KDT
kaz.jpg?_=1
Текст для бег.. стр

Мектептегі тамақтану

Балалардың денсаулығын сақтау және жақсарту мақсатында мектепте ыстық тамақ ұйымдастырылды.

Балалардың денсаулығын сақтау және жақсарту мақсатында мектепте ыстық тамақ ұйымдастырылды.

Тамақтану жүйесін ұйымдастырудың басым бағыттары:

- оқушыларды ыстық тамақпен қамтамасыз ету;

- тамақтанудың санитарлық-гигиеналық қауіпсіздігін қамтамасыз ету;

- тамақтану сапасын, калориялылығын және теңгерімділігін бақылау;

  • ауыз су режимін қамтамасыз ету;

    Тамақтануды ұйымдастыру мен сапасын бақылау жөніндегі Комиссия мектеп асханасына жоспар бойынша тексеру жүргізді:

     

    - тамақтану залын жиһазбен (үстелдермен, орындықтармен) жабдықтау, олардың санитариялық жай-күйі;

     

    - технологиялық және тоңазытқыш жабдықтарды тексеру;

     

    - асхана және асүй мүкәммалын сақтау, ыдыс-аяқ пен мүкәммалды таңбалау;

     

    - жуу және ыдыс-аяқ ережелерін сақтау;

     

    - тәуліктік сынамалардың болуы және сақталуы;

     

    - есепке алу құжаттамалары журналдарының болуы және жүргізілуі;

     

    - асхана қызметкерлерінің жеке гигиена ережелерін сақтауы;

     

    - асхананы тазалау кестесін орындау.Тамақтың сапасы, күнделікті ас мәзірі бойынша тағамның дайындалуы, ас әзірлейтін блогтың тазалығы, қоймалар, ас әзірлейтін ыдыстар, тамақтың сапасы қаралды. Ас мәзірінің дұрыс құрылуы, нормаға сәйкес асхана тазалығын, асхана қоймасы, тиым салынған заттардың сатылмауы, ас мәзірінің талапқа сай уақытылы берілуіне тексеру жүргізілді.